Despre Sindicat


Sindicatul Liber " TERAPIA " a fost inregistrat la 14 ianuarie 1990 ,are 600 membrii, salariati ai SC TERAPIA SA si SC TERAPIA DISTRIBUTIE SRL , cu sediul in CLUJ-NAPOCA, ROMANIA.

In aprilie 1990 participă ca fondator la înfiinţarea Federatiei Sindicatelor Libere din Chimie si Petrochimie şi apoi în iunie 1990 la punerea pietrei de temelie a Confederatiei Nationale Sindicale “Cartel Alfa”. Prin aceste instituţii sindicale şi cu sprijinul lor Sindicatul Liber TERAPIA a participat la diverse acţiuni revendicative, în urma cărora s-au obţinut numeroase drepturi care astăzi se  regăsesc în Contractele Colective de Munca sau în legislaţia ţării. Doream să influenţăm politica economică a guvernelor, sistemul legislativ afectat de centralismul epocii totalitariste, considerând că integrarea euroatlantica este unica şansă a României.

Sindicatele au fost şi sunt şi acum cu un pas înaintea patronatelor şi guvernelor în pregătirea oamenilor  pentru această integrare, fiind de asemenea singura instanţă organizată care intervine în procesul globalizării, impunind multinationalelor respectarea reglementarilor nationale specifice  in domeniul relatiilor de munca.


« Inapoi pe prima pagina